fooldalra
Rendezvény/Esküvő FB képek
party1 party2 party3
Előző Partik FB képei
buli1 buli2 buli3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

hastánc

Hastánc / Latintánc /Oktatás: Farkas Renáta (Ranee)

 

A tánc mindig is meghatározó szerepet töltött be életemben. Már ötéves koromban balett órákra jártam, amit az általános iskolai évek alatt a néptánc váltott fel. Tizennégy éves koromban latin-amerikai és standard táncokat kezdtem tanulni, ami olyannyira magával ragadott, hogy latin táncokból késõbb 4 évig versenyeztem. Ezt követõen jazzbalettel tértem vissza az alapokhoz, és nem olyan régen pedig belekóstoltam a cubai salsa lendületes mozdulataiba is.

A hastánc csodálatos világával egy hazai fesztivál keretén belül ismerkedtem meg ahol a zene és a tánc rögtön elvarázsolt, így magam is elkezdtem tanulni ezt a rendkívül nõies, légies és visszafogottan csábító õsi arab táncot. Tanulmányaimat Vitális Annánál kezdtem, aki nagy segítségemre volt abban, hogy hogyan is kell ezt a táncot kecsesen, finoman és igazán nõként eltáncolni. Majd ezt követõen Seres Zoltántól, hazánk egyetlen férfi hastáncosától tanultam meg a különbözõ változatos kombinációkon túl a tánc érzelmekkel való megtöltését.

A Törökméz zenekarral ismerkedtem meg, melynek táncosa is voltam. Az együttes sajnos felbomlott, de átalakulva megalapítottuk még abban az évben a Caravan táncegyüttest. Kezdetben három dobossal és két táncossal voltunk rendszeres fellépõi fesztiváloknak, televíziós mûsoroknak. Együttesünk azóta megújult és ismét útjára indult a Caravan.

Az együttesekkel való fellépések során némi tapasztalatra és színpadi rutinra tettem szert, úgy döntöttem megmérettetem magam a hazai hastáncversenyeken.

Eredményeim
I. Országos Hastáncverseny 3. helyezés
Miss Hastánc Hungary Országos verseny 2. helyezés

Tudásomat a versenyek után is természetesen folyamatosan bõvítem külföldi illetve hazai workshopokon, a legjobb tánctanárok segítségével, mint Raqia Hassan, Dr. Mo Geddawi, Nabil, Hadia, Djamila, Ulaya Gadalla, Jillina, Yasmina Ramzy, Magdy El-Leisy.

Egy felkérésnek eleget téve kezdtem oktatni a hastáncot. Így azóta foglalkozom tánctanítással. Jelenleg a Classic tánciskolában kezdõ és haladó csoportjaim vannak.

Meghívást kaptam Ciprusra ahol egy kéthetes turné keretén belül számos helyszínen vendégszerepeltem. Közülük a két legjelentõsebb szereplésem egy igazi tradicionális ciprusi esküvõn, illetve az Achna Forest-i színházban volt.

Számomra a tánc egy külön világot jelent. Egy varázslatos, érzelmekkel teli világot, ahol a táncos egy kis bepillantást enged lelkébe táncán keresztül, ahol a mozdulattal beszél, a tekintettel csábít, és mindez a zene összhatásában teljesedik ki.

A táncos eltáncolja a zenét...

hastánchastánchastánc

2021 NGraphic Studio ®